Qui som?

L'ESSÈNCIA DE LA POLIFÒNICA


El fundador i primer director, el mestre Josep Viader, va començar a treballar la tardor de 1956, però el primer concert no va arribar fins al 26 de novembre de l’any següent.

Aquella formació inicial de divuit veus ben escollides, emparades per una jove Associació de Música, es va anar consolidant a base de feina, de dedicació i de ganes.

El 1961 es produí el primer enregistrament discogràfic i també la primera participació en un esdeveniment internacional, concretament la primera edició de la trobada «Europa Cantat», que va tenir lloc a Passau (Alemanya). Després, les participacions de la Polifònica de Girona en aquests grans encontres, així com en les «Setmanes cantant», d’abast més reduït, han permès que l’entitat hagi anat portant el seu nom i les seves veus a França, Bèlgica, Suïssa, Àustria, Anglaterra, Finlàndia, Dinamarca o Alemanya, fins a pràcticament ara mateix. Sense perdre, però, les arrels: els concerts constants que els han portat de la petita parròquia de poble en qualsevol comarca gironina fins als auditoris entesos i exigents de Barcelona o el País Basc.

El mestre Josep Viader va restar-hi al capdavant durant trenta-dos anys, suficients per integrar-la el 1966 al Secretariat d’Orfeons de Catalunya (actual Federació Catalana d’Entitats Corals), per convertir-la en patronat de la Diputació des de 1967, per inscriure-la el 1975 com a membre individual de la Federació Europea de Joves Corals i, en definitiva, per aconseguir que fos la institució reconeguda i encertada que continua essent avui.

Darrere seu, l'han dirigit mossèn Frederic Pujol, Jordi Bernardo, Marta Díez, Joan Asin i Pere Mateu Xiberta a banda de diversos directors col·laboradors.

Martí Ferrer i Bosch n'és l'actual director qui ha pres la batuta de la Polifònica amb molta energia, mantenint l’essència amb una programació eminentment d’autors catalans que ha fet que la institució hagi estat distingida amb el Premi Anselm Clavé 2019 en la categoria de Millor programa de música coral catalana.

EL DIRECTOR: MARTÍ FERRER I BOSCH

Martí Ferrer i Bosch, nascut a Girona el 1977, va iniciar els seus estudis musicals a Girona i es graduà en Direcció Coral i Direcció d’Orquestra al Conservatori Superior de Barcelona (Bruc). Els primers passos com a cantaire i com a director els va fer a la Coral Infantil Saba Nova de Girona.

Des d’aleshores ha dirigit nombrosos cors i orquestres arreu de Catalunya (Igualtat de Gavà, Solvay de Martorell, Stabat Mater de Mollerussa, O Vos Omnes de Tarragona, entre altres).

Ha estat director de cors i orquestres a l’Escola Municipal de Música de Mollerussa i des del 2003 és director dels cors i orquestra del Conservatori de Música de Tarragona. Actualment, compagina la direcció de les formacions de Tarragona amb la direcció de la Capella Polifònica de Girona, del Cor de la Universitat de Girona i la composició i l'arranjament d'obres corals.

El 2015, juntament amb Bernat Cabré, crea FICTA Edicions i Produccions, una editorial de música i discogràfica consagrada als autors catalans amb una especial atenció a la recuperació del patrimoni musical català.

Ha compaginat la seva feina amb una important tasca de gestió en el món associatiu, especialment coral: ha estat membre de la comissió musical i president del Secretariat de Corals Infantils de Música de Catalunya, president del Moviment Coral Català (confederació coral catalana), impulsor de la creació del Cor Jove Nacional de Catalunya, cap de projectes del GEMC (Gremi d'Editorials de Música de Catalunya) i responsable de l’Oficina pel Cant Coral a la Mediterrània.

Actualment, és membre de la junta de l’European Choral Association – Europa Cantat, del patronat de la World Youth Choir Foundation i tresorer de l’International Music Council.


ORGANIGRAMA DE LA CAPELLA POLIFÒNICA DE GIRONA


CANTAIRES DE LA CAPELLA POLIFÒNICA DE GIRONA


 

SOPRANOS
Rosa Amoròs
Cristina Garcia
Rosa Gorgas
Esperança Pèlach
Maria Pi
Imma Quer
Anna Romeu
Carme Serinyà
Fina Sirvent
Cristina Soler
Isabel Vidal


CONTRALTS
Clara Blai
Anna Castanyer
Lluïsa De Batlle
Cristina Ferrer
Isabel Lisnier
Conxa Masià
Imma Pol
Dolors Sirvent
Margarida Ullate
TENORS
Jordi Bernardo
Xavier Masià
Adrià Mir
Josep Mir
Francesc Pèlach
Aleix SolerBAIXOS
Roger Arbusé
Jordi Baró
Jordi Buisan
Vicenç Cuadrat
Dani Gelada
Joan Lazo
Quim Vilar