24 de novembre 2022

Celebra el Nadal amb la Polifònica de Girona

La Capella Polifònica de Girona i GiroNins, la seva coral infantil, celebrem el Nadal amb una oferta renovada per a aquestes festes a Girona.

L'any passat, en el marc del nostre concert de Nadal, vàrem recuperar El cant de la Sibil·la. Esperonats per l'èxit de la recuperació d'aquesta tradició mil·lenària, hem treballat tot un any per crear una nova tradició, amb la Sibil·la com a figura central.

El públic reunit a la Catedral de Girona podrà escoltar el cant profètic de la Sibil·la, segons es cantava a la Catedral fins que al segle XVI es va prohibir. El públic, però, també escoltarà i cantarà nadales tradicionals catalanes, tal com era costum a l'època.

El cant de la Sibil·la anirà acompanyat per la Cobla de Ministrers de Girona, una formació que neix gràcies a l'impuls de la Polifònica de Girona.

El tradicional concert de Nadal de la Polifònica de Girona, que aquest any porta el títol El misteri de la nit, complementarà la nostra oferta nadalenca amb nadales catalanes i d'arreu del món que tenen la nit com a protagonista.

Els dos concerts són gratuïts.

El misteri de la nit

18 de desembre, a les 18 h

Capella Polifònica de Girona i Coral Infantil GiroNins

Quan comença a fosquejar, la Catedral de Girona pren un aire de misteri. La Polifònica de Girona i la Coral Infantil GiroNins ompliran de llum la nau i els nostres cors cantant nadales de tots els temps, d’aquí i d'allà, amb la nit i el seu misteri com a tema.

De Santa Nit, d’Àustria, a No la debemos dormir, del cançoner d’Uppsala; de La nuit, de Rameau, a la tradicional catalana Nit de vetlla; de Tengan silencio, villancet anònim de la seu gironina del segle XVIII, passant per l’estrena a Girona de Prova el fred de fer-se etern, de Josep Ollé, i el Glòria del mateix autor.

El cant de la Sibil·la

23 de desembre, a les 18 h

GiroNins, Capella Polifònica de Girona, Cobla de Ministrers de Girona i Pau Riuró (orgue)

Després de l’èxit de la recuperació del Cant de la Sibil·la de la Catedral de Girona del Nadal de 2021, convidem tots els gironins i gironines a participar i a fer-se seva aquesta tradició renovada.

El cant de la Sibil·la, segons l’Ordinari de la seu gironina de 1550, protagonitzat per una veu de GiroNins vestida amb el mantell de la Mare de Déu adormida del segle XVIII i acompanyada per la Cobla de Ministrers de Girona, serà el moment central d’un acte en què el públic podrà escoltar, però també cantar, les nadales catalanes més nostrades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada