El cant de la Sibil·la
23 de desembre, a les 18 h, a la Catedral
Entrada gratuïta sense reserva prèvia
• GiroNins
• Capella Polifònica de Girona
• Cobla de Ministrers de Girona
• Pau Riuró (orgue)
• Martí Ferrer (direcció)
L'any passat, en el marc del seu concert de Nadal, la Polifònica de Girona va recuperar El cant de la Sibil·la, segons es cantava a la Catedral fins que, al segle XVI, es va prohibir. Esperonats per l'èxit de la iniciativa, la coral gironina juntament amb GiroNins (la seva secció infantil), sota la direcció de Martí Ferrer, renova el seu compromís amb aquesta tradició gironina estroncada durant segles.
Amb l'objectiu d'enriquir i consolidar aquesta recuperació, El cant de la Sibil·la d'aquest any anirà acompanyat per la Cobla de Ministrers de Girona, una formació de cinc instrumentistes que ha nascut per l'impuls de la Polifònica de Girona i que farà la seva presentació en aquest concert.
Antigament, els ministrers eren els instrumentistes (majoritàriament de vent) que, en grup, treballaven al servei dels consistoris municipals, per posar música a les celebracions civils, i de les catedrals, on interpretaven obres religioses, juntament amb les veus de la capella.
Ivó Jordà (tarota tenor), Albert Medina (tarota tenor), Adur Ugalde (sacabutx), Anna Losantos (baixó) i Albert Garcia (timbal) són els components d'aquesta nova formació que s'incorpora al concert, seguint una tradició secular de la seu de Girona.
La Sibil·la
El paper de la Sibil·la l'interpretarà, com l'any passat, Ariadna Mari Manotas, component de la coral infantil GiroNins. Aquest serà el darrer cop que Ariadna Mari farà de Sibil·la, de manera que la direcció de la coral ja ha estat treballant en el relleu.
El vestuari de la Sibil·la inclou un mantell de la Mare de Déu adormida, d'autor desconegut, del voltant del 1775, de vellut de seda, or i plata, que es troba al dipòsit del museu de la Catedral, i una espasa del 1875. Aquest any, el personatge incorpora també una corona de flors blanques, com a símbol de puresa i recollint una antiga tradició que connecta l'hivern amb la promesa de l'esclat de la primavera.
Segona part amb nadales tradicionals
El públic reunit a la Catedral de Girona podrà escoltar el cant profètic de la Sibil·la en la primera part del concert, però també escoltarà i cantarà, en la segona part, nadales tradicionals catalanes, tal com era costum a l'època, amb l'acompanyament de Pau Riuró, organista assistent de la Catedral.
Us deixem aquí el programa de mà del concert
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada