18 de desembre del 2022

El concert de Nadal de la Polifònica de Girona proposa un recorregut per nadales de diferents èpoques i orígens

El misteri de la nit

18 de desembre, a les 18 h
Entrada gratuïta sense reserva prèvia

Capella Polifònica de Girona i Coral Infantil GiroNins
Orgue: Pau Riuró. Direcció: Martí Ferrer

El tradicional concert de Nadal de la Polifònica de Girona tindrà lloc el diumenge 18 de desembre, a les 18 h, a la Catedral, amb entrada gratuïta i sense reserva prèvia.

El concert d'aquest any, amb el títol El misteri de la nit, ofereix un programa basat en nadales catalanes i d'arreu del món que tenen la nit com a protagonista.

Quan comença a fosquejar, la Catedral de Girona pren un aire de misteri. La Polifònica de Girona i la Coral Infantil GiroNins ompliran de llum la nau i els nostres cors cantant nadales de tots els temps, d’aquí i d'allà, amb la nit i el seu misteri com a tema.

Durant el concert, convidarem el públic a escoltar i a cantar nadales tradicionals amb nosaltres.

Al costat de cançons tan conegudes com el clàssic Santa Nit, de l'austríac Franz Gruber, i les tradicionals catalanes El noi de la mare i Nit de vetlla, el concert inclourà No la debemos dormir, del cançoner d'Uppsala (segle XVI); La nuit, de Jean Philippe Rameau, i el villancet anònim Tengan silencio, provinent de la capella de música de la catedral de Girona, datat al voltant del 1700, època en què predominaven les composicions en castellà.

El recorregut per diferents èpoques i orígens també passarà per l'actualitat, amb l'estrena a Girona de Prova el fred de fer-se etern, de Josep Ollé, i la interpretació del Glòria, del mateix autor.

La Polifònica participa activament en la vida musical de la ciutat amb concerts propis i amb la seva presència en projectes participatius. Martí Ferrer i Bosch n'és l'actual director.

El curs 2020-2021, va recuperar la seva secció infantil amb el nom de GiroNins. Aquesta coral forma nens i nenes de quatre a setze anys en el plaer del cant, en el coneixement de la llengua i la cultura catalanes i en el valor i la importància del treball en equip.

GiroNins va oferir el primer concert el desembre de 2020 a la Catedral, i des del 2021, són convidats a cantar en el Messies Participatiu, a l'Auditori de Girona, primer sota la batuta de Mireia Barrera i enguany, amb Manel Valdivieso.

Aquí teniu el programa de mà de concert: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada