11 de juny del 2023

Nova edició del concert participatiu 'El gran dia de Girona'

L'11 de setembre de 2021, l'Auditori de Girona acollia el primer concert multitudinari després del setge de la COVID-19: la primera edició del participatiu El gran dia de Girona, un projecte liderat per la Capella Polifònica de Girona que va ser, malgrat les limitacions d'aforament, un èxit artístic, de participació i de públic.

Esperonats per aquest èxit, convertim El gran dia de Girona en una cita bianual, sempre entorn de la mateixa data en què la ciutat també acull les jornades de recreació històrica de l'episodi que es coneix amb el mateix nom.

Enguany una nova producció tornarà a posar en diàleg el patrimoni cultural català i una obra coral del gran repertori clàssic. La Missa in Angustiis de Franz Joseph Haydn, també coneguda com a Missa Nelson, serà l'obra al centre d'un programa que es completarà amb la cantata El gran dia de Girona, del compositor gironí Francesc Civil.

Haydn va escriure la Missa in Angustiis mentre la ciutat de Viena era assetjada per les tropes napoleòniques. I l'obra de Francesc Civil, sobre un text de Salvador Sunyer i Aymerich, retrata el setge a què fou sotmesa Girona per part de les tropes franceses.

Els cantaires i les corals que participin en el projecte formaran un cor d'entre 150 i 200 persones que primer faran un treball individual d'estudi de les peces i, a continuació, es reuniran per assajar juntes en les jornades de treball, sota la direcció de Martí Ferrer.

El concert tindrà lloc a l'Auditori de Girona el 29 de setembre de 2023, per a un aforament de poc més de 1.000 persones.

Us encoratgem a unir-vos al projecte i a formar part d'aquest gran cor participatiu!

Aquest és l'enllaç per fer la preinscripció:

👉 elgrandia.polifonicadegirona.cat

Com és habitual en els concerts participatius i per garantir el bon desenvolupament de tot el projecte, hi haurà un cor d'escenari, la Capella Polifònica de Girona.

Comptarem amb quatre cantants solistes professionals i l'Orquestra de Girona, integrada per 19 músics amb trajectòries professionals vinculades a les comarques gironines, a més del reputat organista Pau Riuró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada