10 de juny del 2023

Concert «Dones a veus», amb Joan Sadurní al piano, a Calella de Palafrugell

El 17 de juny portem a l'església de Calella de Palafrugell el concert Dones a veusdarrera producció de nova creació de la Capella Polifònica de Girona, un programa d'arranjaments corals de cançons catalanes actuals, protagonitzades, escrites o interpretades per dones. L'estrena va tenir lloc en el marc del festival A cappella de Girona de 2022 i va ser molt ben acollida pel públic.

Aquest 2023, el projecte es reprèn, remodelat i ampliat, per presentar-lo a altres indrets, principalment de les comarques gironines, però també d’altres llocs de Catalunya.

El plat fort del programa és la presentació de les versions corals d'una selecció de cançons actuals protagonitzades, interpretades o compostes per dones catalanes els últims anys, arranjades per a coral per Martí Ferrer, director de la Polifònica de Girona.

A més, ens complau haver incorporat als concerts d'aquest repertori l'acompanyament al piano de Joan Sadurní.

Programa

- Cant de lluita (Roba Estesa, 2018)

- No volem més cops (Judit Neddermann, 2018)

- Elektra (Joan Miquel Oliver, 2018)

- Vestida de nit (Glòria Cruz i Castor Pérez, 1988, rellançada per Sílvia Pérez Cruz el 2017)

- Cara a cara (Clara Peya (2018)

- Cançó de fer camí (Maria-Mercè Marçal i Borja Penalva, 2017)

- 23 de gener (Josep Tero, 2009)

- Stabat Mater (Martí Ferrer, 2023)

La interpretació de les cançons s'alterna amb la lectura de textos de la periodista bielorussa Svetlana Aleksiévitx, extrets del seu llibre La guerra no té cara de dona, publicat en català per Raig Verd Editorial (2018). En aquesta obra, l'autora dona veu al record i la memòria de centenars de dones que van lluitar a les files de l'Exèrcit Roig la Segona Guerra Mundial.

Amb la incorporació al concert de les paraules de Svetlana Aleksiévitx, la Polifònica de Girona vol aportar un pensament per a les víctimes de les guerres actuals i, especialment, per a les del conflicte d'Ucraïna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada