21 de juliol del 2015

Missa de Santa Cecilia de GounodEl festival Europa Cantat (EC) és una de les activitats més importants de la federació coral Europea, que , des del seu debut a la meitat del segle passat , ha volgut promoure la tolerància i la pau a través del cant en grup i l'intercanvi intercultural del repertori coral. Un festival amb l'objectiu d'unir a través de la música, les tradicions i cultures d'arreu del món . El primer festival es va celebrar a Passau , Alemanya, el 1961 i l'últim a Torino, Itàlia, el 2012.
S’estructura en tallers on s’estudien les obres proposades per la federació amb diversos directors de gran nivell. Els grups corals o cantaires assistents trien el taller al qual volen participar, quedant distribuïts en vàries corals formades per cantaires d’arreu del món. També hi ha programades activitats conjuntes, com el cant comú, a on tots els assistents aprenen petites cançons d’arreu que els cors poden incloure en els seus repertoris.
Al festival EC XVIII celebrat a Torino el 2012, uns quants cantaires de la Capella Polifònica de Girona, van assistir i van participar en el taller sobre Gounod, cantant la Missa de Santa Cecilia, dedicada a la patrona de la música, sota la direcció de Laurent Gendre (CH), fundador i director del conjunt Orlando Friburg , i director musical de l'Orquestra Simfònica de Thun i de l'Orquestra de Cambra de Friburg.
El passat 18 de juliol, la FCEC va oferir als cantaires que van assistir a aquest taller de Torino, la possibilitat de col·laborar en el concert que es va celebrar a Montserrat dins del V Festival d’Orgue, acompanyats pel mestre Joan Paradell, organista titular de la Capella Musical Sixtina, a més de la soprano Ulrike Haller, el tenor Roger Padullés i el baix Josep Pieres, sota la direcció de Daniel Mestre.
El concert va ser emès en directe a les 9 del vespre per la xarxa de televisions locals.
Aqui tens el link si vols escoltar-lo Festival orgue de montserrat: Missa de Santa Cecilia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada