23 de maig del 2016

Ara fa 55 anys: Primer Europa Cantat Passau


L'estiu de 1961,  la Capella Polifònica de Girona va participar al Primer festival  Europa Cantat que es va celebrar a Passau (Alemanya). 


El 15 de Maig de 1960 un grup de directors corals, d'Alemanya, Austria, Espanya, França, Suïssa i Iugoslàvia es varen reunir a Ginebra i varen decidir fundar una federació europea de cors joves.
La primera intenció era buscar una manera de promoure les relacions entre pobles, i quina era la millor manera? Cantant, compartint albergs, menjars... es a dir passant durant 10 dies pràcticament les 24 hores junts. 

El 1961, en el primer festival EUROPA CANTAT a Passau es varen reunir 69 cors de 12 països Europeus. A l'acte de comiat, Gottfried Wolters director de cor alemany, parlant en francés i el seu company francés, Roger Motz, cec des de la guerra, parlant amb alemany, varen explicar als joves com tots dos varen combatre el mateix dia des dels dos costats del Rhin, i que per tant un podria ser culpable de la ferida de l`altre i que per aquesta raó volien, amb el festival EUROPA CANTAT, evitar que això es repetís, tot demanant la pau a Europa.

Aquesta idea principal de promoure la tolerància i la pau a través del cant coral en el marc d`activitats interculturals, i de fer conèixer la música coral europea  és sempre la base de l`Europa Cantat, perquè el cant va més enllà de les fronteres, no tant sols geogràfiques. L'any 2015 es va celebrar el XIX festival Europa Canta a la ciutat de Pécs (Hungría) i el proper serà a Tallin (Estònia) al 2018, la qual cosa demostra la força de la música i del cant coral, revalidant i mantenint vigent aquella gran idea d'ara fa 55 anys.

EUROPA CANTAT XX 

 

La base d`aquesta informació està extreta de : MCC informa num 3 Abril 2010 i Reyesbartlet.com
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada