22 de desembre del 2021

El cant de la Sibil·la - Mil Nadals a Girona Concert Nadal 2021

Tots els concerts de Nadal són especials, però el que vàrem oferir aquest diumenge 19 a la Catedral de Girona ho va ser encara més. 


D’una banda, la nostra secció infantil GiroNins petits va participar en un concert amb la resta de cantaires i en un indret com l’altar major de la Catedral és una gran manera de fer-ho! Van gaudir-ho d’allò més i tot i ser la primera vegada que ho feien en públic, van estar imponents!


També la secció mitjans i grans de GiroNins hi va participar i, tot i que ells ja s’havien estrenat l’any passat al mateix lloc, van celebrar poder tornar-hi perquè sempre és un lloc molt especial.

 


D’altra banda, cal destacar que en aquest concert va tornar a sentir-se el Cant de la Sibil·la a la Catedral de Girona. La Capella Polifònica de Girona, de la mà del nostre director Martí Ferrer i Bosch, hem portat a terme una tasca de recuperació de l’obra tal com es cantava antigament en la nostra Catedral segons queda recollit a l’Ordinarium Gerundense del 1550. Amb un rol solista, que va interpretar l’Ariadna Mari Manotas d’onze anys -formada a GiroNins- i acompanyada a l’orgue per Jordi Vergés i Riart -organista titular de la Catedral de Tarragona-, amb les tornades cantades per la Capella Polifònica. La solista duia el Mantell de la Mare de Déu adormida, obra d’autor desconegut, de vellut amb brocats d’or i plata del segle XVIII i que es troba al dipòsit del museu de la Catedral.


Com sempre volem donar les gràcies d’una manera patent al Capítol de la Catedral de Girona per cedir-nos el Mantell de la Mare de Déu i acollir-nos novament per poder fer els assaigs i oferir el nostre concert de Nadal. 

També volem agrair a les institucions, a l’Agrupació Coral de les Comarques Gironines, als mitjans de comunicació i xarxes socials pel suport i la difusió feta abans i després del concert, als familiars que ens fan els reportatges fotogràfics. Un especial agraïment al Sr. Jordi Vergés i Riart per avenir-se a acompanyar-nos amb l’orgue i també als pares dels components de GiroNins per confiar en nosaltres i en la tasca que duem a terme i, finalment i sobre tot, al públic que novament vau omplir la nau d’aquest majestuós temple.


Només ens resta desitjar a tothom unes bones festes i dir-vos que ja tenim un munt de projectes nous que, com sempre, esperem que us agradin.

Podeu veure més fotos seguint aquest enllaç

1 comentari:

  1. Muchas felicidades a la solista ariadna Mari manotas y familia , sigue así preciosa...

    ResponElimina