El fundador i primer director, el mestre Josep Viader, va començar a treballar la tardor de 1956, però el primer concert no va arribar fins al 26 de novembre de l’any següent.
Aquella formació inicial de divuit veus ben escollides, emparades per una jove Associació de Música, es va anar consolidant a base de feina, de dedicació, de ganes.
En el 1961 es produí el primer enregistrament discogràfic i també la primera participació en un esdeveniment internacional, concretament la primera edició de la trobada «Europa Cantat », que va tenir lloc a Passau (Alemanya). Després, les participacions de la Polifònica de Girona en aquests grans encontres, així com en les «Setmanes cantant», d’abast més reduït, han permès que l’entitat hagi anat portant el seu nom i les seves veus a França, Bèlgica, Suïssa, Àustria, Anglaterra, Finlàndia, Dinamarca o Alemanya, fins pràcticament ara mateix. Sense perdre, però, les arrels: els concerts constants que els han portat de la petita parròquia de poble en qualsevol comarca gironina fins als auditoris entesos i exigents de Barcelona o el País Basc.
El mestre Josep Viader va restar-hi al capdavant durant trenta-dos anys, suficients per integrar-la el 1966 al Secretariat d’Orfeons de Catalunya (actual Federació Catalana d’Entitats Corals), per convertir-la en patronat de la Diputació des de 1967, per inscriure-la el 1975 com a membre individual de la Federació Europea de Joves Corals i, en definitiva, per aconseguir que fos la institució reconeguda i encertada que continua essent avui.
Darrere seu, l'han dirigit mossèn Frederic Pujol, Jordi Bernardo, Marta Díez, Joan Asin i Pere Mateu Xiberta a banda de diversos directors col·laboradors.
Actualment Joan Asín i Prades ha tornat a agafar amb energia la batuta de la Polifònica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada