29 de gener del 2015

Projecte Missa de Schubert



Un cop passats els concerts del Palau de la Música, els de la FCEC i l’època nadalenca, reprenem els assajos de la Missa en Mi Bemoll Major D950 de Schubert.
Sobre aquest projecte ja tenim fetes algunes entrades al blog.
 Hem escrit sobre l’autor http://polifonicadegirona.blogspot.com.es/2014/02/projecte-missa-de-schubert-lautor-i-la.html , Franz Schubert (1797-1828) que amb una innata facilitat per la música va poder rebre una bona formació malgrat el seu origen humil. L’hem situat en una època i un moviment artístic: el romanticisme. Algun tret característic del qual seria l’expressivitat de la música, intensa i apassionada, plena de cromatismes i canvis de ritmes i volums que li donen una gran capacitat expressiva. 

També hem escrit sobre l’obra, http://polifonicadegirona.blogspot.com.es/2014/04/projecte-missa-de-schubert-lobra.html la qual va començar a la primavera de l’any 1828 per acabar-la poc abans de la seva mort al novembre del mateix any. No va ser interpretada per primera vegada  fins gairebé un any després, a l’octubre de 1829. És una composició tardana a on aprofita tota la seva experiència, coneixement de l’harmonia i en la que queda palès el domini de les seves capacitats tècniques.
Us hem explicat alguns dels assajos conjunts amb el Cantabile Cor de Cambra d’Olot amb qui compartim el projecte http://polifonicadegirona.blogspot.com.es/2014/04/projecte-missa-de-schubert-primers.html.
I per últim i tal com us varem explicar en aquesta entrada http://polifonicadegirona.blogspot.com.es/2014/04/concert-de-la-fcec-2014-una-gran.html , també hem estrenat alguna part de la Missa amb orquestra virtual,  concretament al concert del cicle coral de la FCEC, al mes d’abril, del que podeu escoltar-ne una mostra en aquest link http://polifonicadegirona.blogspot.com.es/2014/04/una-mostra-del-concert-del-cicle_10.html, i també podeu entrar a “Retrats de la memòria” i a “Et sona” per veure més informació.


I a partir d’aquí, reprenem els nostres assajos, sols i compartits amb el Cantabile Cor de Cambra. I també els articles amb els que us anirem informant de l'obra i de les novetats del projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada