27 de febrer del 2022

Les cançons del projecte #NovaNovaCançó (6): «Cançó de fer camí», de Maria Mercè Marçal i Borja Penalba

El poema «Cançó de fer camí», de Maria Mercè Marçal, ha esdevingut un dels himnes de la lluita feminista. Borja Penalba hi va posar música i, amb Mireia Vives, van batejar amb el seu títol el disc que van publicar l’any 2019. Ara forma part del nostre projecte #NovaNovaCançó.

A «Cançons de fer camí», Borja Penalba i Mireia Vives van aplegar cançons pròpies, versions musicades de poemes i versions d’altres cantautors. Montserrat Roig, Joan Fuster, Lluís Llach i Joan Salvat-Papasseit són alguns dels noms que van inspirar els temes del disc.

La versió musicada per Penalba, però, es va sentir per primer cop el maig de 2015, cantada per Mireia Vives i Gemma Humet, en suport a la Vaga de Totes, una iniciativa de diferents espais feministes per visibilitzar les desigualtats, en tots els àmbits, que pateixen les dones.

La iniciativa va tenir el suport de la Fundació Maria-Mercè Marçal i es va difondre mitjançant un videoclip realitzat per Lorena Perales i Manuela Alandes. La cançó va ser finalista del certamen Terra i Cultura 2015 al millor poema musicat en català.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada