13 de setembre del 2023

No us perdeu la 2a edició del concert 'El gran dia de Girona'

Cors, cantaires, solistes i instrumentistes gironins s’uneixen en una gran proposta participativa per interpretar la monumental Missa in Angustiis de Franz Joseph Haydn, també coneguda com a Missa Nelson.

Una proposta de gran format: un concert participatiu amb cors, cantaires, solistes i instrumentistes gironins interpretant la monumental missa de Haydn, estrenada l’any 1798 al cor d’Europa en plena amenaça napoleònica, i la cantata El gran dia de Girona, del mestre Francesc Civil, una obra composta sobre un text de Salvador Sunyer i Aimeric per commemorar la caiguda de Girona l’any 1809, coincidint també amb la mort de Haydn.

Una cita doble per revisitar la nostra història i recuperar el patrimoni musical català.

Els cantaires i les corals que participen en el projecte formaran un cor d'entre 150 i 200 persones que hauran fet un treball individual d'estudi de les peces i, a continuació, diverses jornades de treball, sota la direcció de Martí Ferrer.

El concert tindrà lloc a l'Auditori de Girona el 29 de setembre de 2023, per a un aforament de poc més de 1.000 persones. Les entrades estan a la venda al web de l'Auditori:

👉 Informació i venda d'entrades

Com és habitual en els concerts participatius i per garantir el bon desenvolupament de tot el projecte, s'ha format un cor d'escenari, amb la Capella Polifònica de Girona, el Cor Filharmonia i el Cor Geriona.

Comptarem amb quatre cantants solistes professionals: Mireia Tarragó (soprano), Maite Mer (mezzosoprano), Roger Padullés (tenor) i Oriol Mallart (baríton) i l'Orquestra de Girona, integrada per 19 músics amb trajectòries professionals vinculades a les comarques gironines.

L'11 de setembre de 2021, l'Auditori de Girona acollia el primer concert multitudinari després del setge de la COVID-19: la primera edició del participatiu El gran dia de Girona, un projecte liderat per la Capella Polifònica de Girona que va ser, malgrat les limitacions d'aforament, un èxit artístic, de participació i de públic.

Esperonats per aquest èxit, hem convertit El gran dia de Girona en una cita bianual, sempre entorn de la mateixa data en què la ciutat també acull les jornades de recreació històrica de l'episodi que es coneix amb el mateix nom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada