26 de setembre del 2023

L'entitat Girona 1809 col·labora en "El gran dia de Girona"

Representació dels Granaders del Regiment Ultònia durant la defensa de la Torre Gironella
L’Associació Girona 1809 col·laborarà en el concert El gran dia de Girona (Auditori de Girona, 29 de setembre, 20 h) amb una recreació del Regiment Ultònia i les heroïnes de Santa Bàrbara, a més d'alguna altra acció que es desvelarà al llarg del concert.

La implicació de l'associació s'emmarca en la voluntat d'aplegar col·laboracions d'entitats gironines en el projecte liderat per la Polifònica de Girona. En aquest sentit, Girona 1908 s'afegeix al Cor Filharmonia, el Cor Geriona i l'Orquestra de Girona en un esdeveniment autènticament coral, que també disposa de la col·laboració de l'Agrupació Coral de le Comarques Gironines i l'Associació Mestre Francesc Civil i Castellví.

L’Associació Girona 1809 - Amics de la Girona Napoleònica és una entitat historicocultural sense ànim de lucre que va començar la seva activitat l’any 2008, amb motiu del 200 aniversari dels Setges de Girona.

Els seus objectius són la divulgació i l’estudi del període conegut a Catalunya com la Guerra del Francès i la seva relació amb la resta d’Europa, amb especial interès a les comarques gironines.

La seva principal activitat és l’organització de la Festa dels Setges de Girona, cada any durant el tercer cap de setmana de setembre. En aquesta data es commemora el Gran Dia de Girona, l’única ocasió en la qual les tropes napoleòniques van poder travessar la muralla de la ciutat i van ser rebutjades contra tot pronòstic.

Al llarg de l’any, l'associació organitza altres recreacions històriques a les comarques gironines i participa en recreacions històriques organitzades per altres associacions a diferents indrets europeus, principalment a l'Estat espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada