6 d’octubre del 2023

Acollim la visita del cor Ensemble Canticum Novum

El cor Ensemble Canticum Novum de Moéna visita la nostra ciutat, convidat per la Capella Polifònica de Girona. Les dues formacions oferiran un concert conjunt a l'auditori Josep Viader de la Casa de Cultura, en què interpretaran diverses peces conjuntament i per separat.

L'Ensemble Canticum Novum és un cor mixt format a Moéna (Ladínia) a finals de 1993 i el formen una trentena de cantaires de les valls de Fiemme i Fassa. Fundat i dirigit pel mestre Ilario Defrancesco, en els seus vint-i-quatre anys d'activitat ha fet més de tres-cents concerts a les dues valls i nombroses presentacions a nivell regional, nacional i internacional.

L'origen de la majoria dels cantaires, a més del director, del poble de Moéna i altres poblacions de la vall de Fassa, fa que en tots els anys d'activitat hagin interpretat i encara interpretin peces en llengua ladina, procedents d'obres tradicionals o contemporànies, amb textos en ladí, escrites per autors com el Pare Frumenzio Ghetta o Stefano Dell'Antonio, musicats per a cor mixt pel director Ilario Defrancesco.

La visita de l'Ensemble Canticum Novum de Moéna a Girona s'emmarca en una acció de suport a la difusió de la llengua ladina, pròpia de la regió d'on és originari el cor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada